Snurken in de vakantie...

...kan een hele last zijn voor de rest van de camping. Kampeert u graag in een tentje maar heeft u vaak last van snurken? U bent zeker niet de enige! Als je 's nachts een rondje loopt over de camping kom je langs verschillende tentjes waar een behoorlijk geluid uit komt. Hoe vervelend is het als niet alleen je partner, maar ook mensen die met hun tentje in de buurt staan niet meer goed in slaap kunnen komen. Daar zijn verschillende oplossingen voor die hieronder besproken worden.

Snurken is een veelvoorkomend probleem en mensen die er last van hebben proberen vaak alles om er vanaf te komen. Het stoort niet alleen anderen hun nachtrust, maar ook die van henzelf. Door te snurken slaap je onrustig en wordt je niet uitgerust meer wakker, laat staan je partner. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die het kunnen verhelpen. De oplossing verschilt per persoon en het enige wat je kunt doen om erachter te komen wat voor jou werkt is uitproberen. Zo zijn er de neusbeugels en neuspleisters die de neusvleugels naar buiten duwen of trekken en zo de luchtstroom vergroten. Je krijgt meer lucht waardoor het dichtklappen van de neusvleugels niet meer voorkomt en het ademen door de mond ophoudt.

De oplossingen

Een ander hoofdkussen kan ook een goede oplossing bieden. De kussens zijn speciaal gemaakt voor mensen die snurken en hebben daarom de perfecte vorm voor het hoofd. Het hoofd neemt een goede houding aan door het kussen en zo wordt de keel niet dichtgeperst of komt de huig niet van zijn normale plek. De kussens geven zowel het hoofd als de nek rust en zo wordt u uitgerust wakker.

Een hoofdband kan zorgen voor het op zijn plek houden van de kaak zodat deze niet openklapt. Het openklappen van de mond, en dus de kaak, zorgt ervoor dat de huig van zijn plek komt en het weefsel achter in de keel gaat bewegen. Het weefsel blijft strak en gaat niet trillen waardoor het snurkgeluid niet meer voorkomt.

De anti-snurk bitjes zijn een iets prijzigere, maar voor veel mensen goed werkende oplossing. De bitjes houden de huig en de kaak op de plek waardoor snurken uitblijft.

De meest effectieve manier van voorkomen van het zogenoemde ‘rugsnurken’ is wel de rugband. Veel mensen snurken als ze op hun rug gaan liggen. De band geeft een vervelende trilling en een lichte pieptoon die jou en je partner niet wakker maken, maar u toch op uw zij laten draaien. De trilling is vervelend en het lichaam draait zichzelf automatisch terug op de zij waardoor het trillen en de piep stoppen. De rugband verzekert je van een rugsnurkvrije nacht.

Genoeg oplossingen om het snurken tegen te gaan dus. Een aantal manieren van het voorkomen van snurken worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar vraag voor de zekerheid aan eigen verzekeraar na welke worden vergoed.

Geen snurkgeluid meer uit jouw tentje met de snurkoplossingen van de Snurkspecialist.nl