Wakker door snurken? Nu niet meer!

Ligt u of uw partner 's nachts wakker door gesnurk, of snurkt u zelf en wordt u hierdoor niet meer uigerust wakker? Gelukkig zijn er steeds meer middelen die u of uw partner van snurken af kunnen helpen. 

Een groot deel van de Nederlandse bevolking snurkt regelmatig. Snurken wordt veroorzaakt doordat de weefsels achter in de keel of de neus trillen. De weefsels zijn dan zacht en trillen gemakkelijk wanneer er lucht langs komt. De trillingen zorgen voor het geluid wat wij verstaan onder snurken. Helaas brengt snurken meer mee dan alleen het vervelende geluid, maar vaak ook niet uitgerust wakker worden of slapeloze nachten voor de partner.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel middelen die u kunt gebruiken om snurken tegen te gaan. De nieuwste ontwikkelingen zijn de anti-snurk ring, de anti-snurk rugband en het anti-snurk horloge. Het horloge en de ring maken geen gebruik van chemische middelen of geneesmiddelen, maar van acupressuurpunten. De ring en het horloge hebben zorgvuldig geplaatste pressuurpunten die tijdens het dragen drukken op de meridianen die in verbinding staan met het neus-keelgebied en er zo voor zorgen dat u minder last, of zelfs helemaal geen last meer hebt van snurken.

Vele snurkers zijn zogenaamde rugsnurken. Speciaal voor deze snurkers is de anti-snurk rugband ontwikkeld. De rugband draagt u tijdens het slapen en geeft wanneer u op uw rug draait een zacht zoemend geluid en een trilling af waardoor u automatisch weer op uw rug gaat liggen. Het geluid en de trilling zijn zo licht dat u (en uw partner) hier niet wakker van worden, maar u wel op uw rug draait. Wanneer u omgedraaid bent en de druk van de band af is stopt deze automatisch met trillen. 

Daarnaast zijn er natuurlijk nog diverse mogelijkheden tegen snurken, zoals de neusspreiders, neuspleisters, snurkbeugels, neusclips, hoofdbanden, hoofkussens en oordopjes. Gebruik van één van deze producten geeft gegarandeerd verbetering en zo kunnen u en eventueel uw partner weer ongestoord slapen 's nachts en uitgerust wakker worden.